Scroll naar beneden

1936

Snoep-en fruitwinkel

Jerome Verschoren en echtgenote Anna Verhulsel starten een bescheiden snoep- en fruitwinkeltje naast bioscoop ‘Rubens’ aan de toenmalige Lisper Nieuweland - nu Frederik Peltzerstraat - in Lier. In mei van datzelfde jaar wordt enige dochter Angèle geboren.

1938

Eigen melkijs-recept

Jerome kient een eigen melkijsrecept uit dat met de hand gedraaid wordt. Blokken ijs worden per fiets aangevoerd uit de ijskelders van firma D’Heldt op de grens met Emblem. Een eerste verbruikszaaltje met 3 tafels wordt ingericht.

1940-1945

Oorlogsjaren overleefd

Tijdens de oorlogsjaren overleeft de kleine Cremerie. Koekjes worden zelf gebakken en de noodzakelijke melk en grondstoffen werden op Belgische manier gesmokkeld.

1945-1954

Intrede frisco op Lierse/Lyra

Na-oorlogse ontwikkeling en groei : intrede van de befaamde ‘Frisco’ op de sportvelden van Lierse en Lyra, installatie van de eerste ijsmachine en uitbreiding van de verbruikszaal.

1956

Dochter Angele in de zaak

Dochter Angèle huwt met Martin Van de Velde die samen in de zaak treden. De voetbalverkoop wordt opgegeven want de Cremerie zelf – ondertussen uitgegroeid tot een begrip in de regio Lier - slorpt alle energie op. De verbruikszaal wordt verder uitgebreid naar de belendende panden.

1977

Intrede volwaardige bakkerij

Met zoon Luc Van de Velde, geschoold banketbakker, treedt de derde generatie aan. Uitbreiding in de diepte om plaats te maken voor een volwaardige bakkerij. Er kan nu een volledig gamma aangeboden worden: van melkijs via pannenkoeken en wafels tot het fijnste gebak, alles bereid in eigen huis door eigen mensen.

1986

50 jaar - 3 generaties aan de slag

De crèmerie bestaat 50 jaar. Ondertussen runt de derde generatie crèmerie Jerome succesvol verder…

1988

Overname Johan Rens

Johan Rens neemt crèmerie Jerome over en zorgt meteen voor een nieuwe impuls. Zo wordt het volledige interieur onder handen genomen. En dit gaat niet onopgemerkt voorbij.

2010

Nieuwe uitbater Tatjana

Nieuwe eigenaar en uitbater Tatjana Joostens behoudt het specifieke concept en authentieke karakter van de Cremerie. Innovaties en nieuwe mogelijkheden worden geleidelijk en doordacht ingepast zonder te raken aan de originele recepturen en ambachtelijke procédés van de melkijs- en patisseriebereiding.

2016

80 jaar - recordverkopen

Crèmerie Jerome mag nog maar eens de kaarsjes uitblazen. 80 deze keer. En niet alleen deze verjaardag zorgt voor een reden om te vieren, ook het aantal verkochte ijstaarten zorgt voor een ongezien record ten huize Jerome.

  • 1936
  • 1938
  • 1940-1945
  • 1945-1954
  • 1956
  • 1977
  • 1986
  • 1988
  • 2010
  • 2016

Praktisch

Komen smullen of even afhalen?

Geniet in onze zaal of op ons gezellig terras van onze lekkere ijsspecialiteiten. Even geen tijd rustig neer te zitten of smul je liever thuis of bij vrienden van onze lekkernijen? Dan kan je onze ijsbereidingen ook komen afhalen. Voor groepen of feestjes in ons ijssalon bieden wij 10% korting voor reservaties vanaf 10 personen. Eventuele speciale verzoeken zijn altijd te bespreken.

Reserveer nu