Crèmerie Jerome
De referentie in Lier
Cremerie Jerome is de referentie in Lier en omstreken voor vers schepijs, ijstaarten, pannenkoeken, wafels en meer zoets - alles dagelijks vers en naar originele receptuur in huis bereid.
Ruim aanbod
Crèmerie Jerome staat garant voor authentieke en verse producten. Daarom kan ons dagelijks aanbod variëren, kunnen bepaalde keuzes tijdelijk onbeschikbaar zijn of enkel voorradig zijn in het seizoen.
Wij bieden een gevarieerde ijskaart met verschillende smaken schepijs en keuze uit meer dan 20 soorten ijstaartjes. Daarnaast kan je ijstaarten bestellen voor al je feesten: communie, verjaardag, huwelijk, doop, kerststronken….
Onze geschiedenis
-
1936
Jerome Verschoren en echtgenote Anna Verhulsel starten een bescheiden snoep- en fruitwinkeltje naast bioscoop ‘Rubens’ aan de toenmalige Lisper Nieuweland - nu Frederik Peltzerstraat - in Lier. In mei van datzelfde jaar wordt enige dochter Angèle geboren.
-
1938
Jerome kient een eigen melkijsrecept uit dat met de hand gedraaid wordt. Blokken ijs worden per fiets aangevoerd uit de ijskelders van firma D’Heldt op de grens met Emblem. Een eerste verbruikszaaltje met 3 tafels wordt ingericht.
-
1940-1945
Tijdens de oorlogsjaren overleeft de kleine Cremerie. Koekjes worden zelf gebakken en de noodzakelijke melk en grondstoffen werden op Belgische manier gesmokkeld.
-
1945-1954
Na-oorlogse ontwikkeling en groei : intrede van de befaamde ‘Frisco’ op de sportvelden van Lierse en Lyra, installatie van de eerste ijsmachine en uitbreiding van de verbruikszaal.
-
1956
Dochter Angèle huwt met Martin Van de Velde die samen in de zaak treden. De voetbalverkoop wordt opgegeven want de Cremerie zelf – ondertussen uitgegroeid tot een begrip in de regio Lier - slorpt alle energie op. De verbruikszaal wordt verder uitgebreid naar de belendende panden.
-
1977
Met zoon Luc Van de Velde, geschoold banketbakker, treedt de derde generatie aan. Uitbreiding in de diepte om plaats te maken voor een volwaardige bakkerij. Er kan nu een volledig gamma aangeboden worden: van melkijs via pannenkoeken en wafels tot het fijnste gebak, alles bereid in eigen huis door eigen mensen.
-
1986
De crèmerie bestaat 50 jaar. Ondertussen runt de derde generatie crèmerie Jerome succesvol verder…
-
1988
Johan Rens neemt crèmerie Jerome over en zorgt meteen voor een nieuwe impuls. Zo wordt het volledige interieur onder handen genomen. En dit gaat niet onopgemerkt voorbij.
-
2010
Nieuwe eigenaar en uitbater Tatjana Joostens behoudt het specifieke concept en authentieke karakter van de Cremerie. Innovaties en nieuwe mogelijkheden worden geleidelijk en doordacht ingepast zonder te raken aan de originele recepturen en ambachtelijke procédés van de melkijs- en patisseriebereiding.
-
2016
Crèmerie Jerome mag nog maar eens de kaarsjes uitblazen. 80 deze keer. En niet alleen deze verjaardag zorgt voor een reden om te vieren, ook het aantal verkochte ijstaarten zorgt voor een ongezien record ten huize Jerome.
Praktisch
Geniet in onze zaal of op ons gezellig terras van onze lekkere ijsspecialiteiten. Even geen tijd rustig neer te zitten of smul je liever thuis of bij vrienden van onze lekkernijen? Dan kan je onze ijsbereidingen ook komen afhalen. Voor groepen of feestjes in ons ijssalon bieden wij 10% korting voor reservaties vanaf 10 personen. Eventuele speciale verzoeken zijn altijd te bespreken.